Ομάδες Παιδιών και Εφήβων

Παράσταση - On Stage 2018 (6).jpg

Παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών και έφηβοι

Οι συμμετέχοντες γίνονται μέλη μια δημιουργικής ομάδας. Μέσα από παιχνίδια όπως η μίμηση, η παντομίμα, ο δομημένος ή μη αυτοσχεδιασμός, παιχνίδια που αφορούν την ελεύθερη έκφραση, τη φαντασία, την παρατηρητικότητα, την ομαδικότητα, την αυτογνωσία, την αυτοπεποίθηση, τον λόγο, τις αισθήσεις, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο αλλά και το περιβάλλον τους και αποκτούν κοινωνικά και θεατρικά εργαλεία. H χρονιά κλείνει με την παρουσίαση ενός αυτοσχέδιου έργου ή ενός υφιστάμενου θεατρικού έργου ή με κοινό εργαστήριο γονέων-παιδιών. Η επιλογή καθορίζεται από την πορεία που διανύει η ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ομάδες Ενηλίκων

Ομάδα Εργαστηρίων

Στα εργαστήρια ενηλίκων οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να ξεπεράσουν τα όρια τους παίζοντας και μαθαίνοντας. Ο κύκλος τον εργαστηρίων έχει διάρκεια από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο και κάθε εργαστήρι έχει δική του θεματική (ρυθμό, λόγο, έκφραση, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία, τεχνικές θεάτρου κτλ). Σκοπός να αποκτήσει, το κάθε άτομο, εργαλεία που χρειάζεται στην προσωπική και κοινωνική του ζωή, να εντοπίσει και να αποκωδικοποιήσει καινούριες πτυχές του εαυτού του αλλά και να μάθει όσα χρειάζεται για να μπορεί να σταθεί στην σκηνή και να υποδυθεί έναν ρόλο. Μετά τον εργαστηριακό κύκλο οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην ομάδα της παράστασης.

viber_image_2019-07-23_10-11-34.png
1111111.jpg

Ομάδα Παράστασης

Στην ομάδα αυτή μπορούν να ενταχθούν άτομα τα οποία έχουν παρακολουθήσει τον εργαστηριακό κύκλο ή άτομα με εμπειρία που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα κατόπιν γνωριμίας με τους εμψυχωτές. Οι πρόβες αρχίζουν τον Οκτώβριο μέχρι και το τέλος Ιουνίου που ανεβαίνει η παράσταση. Τα έργα επιλέγονται, γράφονται ή διασκευάζονται αναλόγως των συμμετεχόντων. Η διαδικασία των προβών και της παράστασης προσφέρει στα άτομα που συμμετέχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα καινούριο κόσμο, να καλλιεργήσουν την φαντασία τους, την έκφραση και τον λόγο τους, να γνωρίσουν και να δεθούν με καινούριους ανθρώπους, να ανακαλύψουν και να ξεπεράσουν τα όρια τους, να εκτεθούν με αυτοπεποίθηση πάνω στη σκηνή και να πλημμυρίσουν από πρωτόγνωρα και ξεχωριστά συναισθήματα.